Diëten en waarom ze de hoogste boom in kunnen!

Ik heb geen maatje vierendertig. zesendertig ook niet, en een achtendertig moet ook al vrij ruim vallen voordat ik erin raak. Ben ik nu echt te dik? Nee hoor, helemaal niet! Ik heb nu eenmaal gewoon borsten (waar ik na mijn borstverkleining helemaal blij mee ben), een buikje (achja, heeft ook zo zijn charmes), en volgens mijn vriend ook wel een “kont” (al is dat misschien eerder wishful thinking langs zijn kant). Ik ben blij met mijn figuur. Wanneer ik het vroeger aandurfde om te klagen kwam mijn papa af met de theorie “Als je zonder te kijken in een pot mocht grabbelen en er een nieuw figuur uitkiezen, zou je het dan doen?”. Tja, daar had hij me dan hé.

sdfghjk

Uiteraard heb ik me er wel aan gewaagd, het diëten. Ik at een hele dag enkel Special K en ging dan ’s avonds de snoepkast plunderen (want: HONGER!). Het koolsoepdieet was ook niet bepaald een laaiend succes (lees : extra aanmaak van “gassen”). Ook Weight Watchers passeerde de revue. Toen ik daar buiten kwam ging ik bijna punten tellen voor de lucht die ik inademde. My Fitness Pal heb ik al talloze keren geïnstalleerd en weer verwijderd. Blijkbaar mag iemand met mijn grootte, gewicht en activiteitsniveau slechts 1200 calorieën per dag eten en daar was ik soms nog voor de middag alweer voorbij. Ook heb ik onlangs eens havermoutpap geprobeerd en ik kan met de beste wil van de wereld niet geloven dat iemand mét smaakpapillen dit binnenhoudt.

vogeltjes

Lang verhaal kort: IK HAAT DIËTEN. Ik vind het niet leuk, ik hou het nooit vol, ik word er niet vrolijker van en het heeft me nog geen enkele keer geholpen De media zijn er zeer goed in om een bepaald ideaalbeeld in de hoofden van onfortuinlijke lezers, kijkers of passanten te nestelen en dat is écht niet oké! Anorexia staat niet meer alleen in de categorie “eetstoornissen”. Mensen blijven de gekste dingen verzinnen om af te vallen. Enkel en alleen om aan dat “perfecte plaatje” te voldoen. Natuurlijk is een dieet soms noodzakelijk om gezondheidsredenen, en als je zélf ongelukkig wordt wanneer je in de spiegel kijkt (zonder dat dat beeld wordt beïnvloed door de gephotoshopte Cara Delevignes van deze wereld), begrijp ik volkomen dat je daar iets aan wil veranderen. Het is in mijn ogen echter ongelofelijk sneu dat in deze wereld vol thigh gaps en bikini bridges iemand met een maatje 40 meteen als dik wordt bestempeld.

large

Uiteraard wil ik het andere uiterste ook niet promoten. Iedere dag op Big Macs en pizza’s leven is ook niet zaligmakend. Gewoon normaal gaan eten is dus de boodschap! Waar is de tijd dat “stoemp met worst” en “patatten met vlees” onder de noemer “normaal eten” vielen? Boerenkost boven! Daarom roep ik alle dames (en heren) op om samen met mij die – pardon my French – godverdomse klotediëten vaarwel te zeggen!  Goed, nu allemaal massaal naar de frituur! Bestel ne goeie friet met een dikke klots mayonaise! U heeft mijn zegen!

XOXO