Een nieuwe Hobby

Al jarenlang droomde ik ervan om een naaimachine te hebben. Ik vond het altijd zo tof om te zien dat mensen hun eigen kledij konden maken, en wilde dat zelf ook zo graag! Op mijn oude blog schreef ik (in 2012 al!) zelfs een artikel over hoe graag ik wilde leren naaien! Enkele weken geleden kreeg ik van mijn oma een naaimachine, en werd die droom werkelijkheid. Ik heb al enkele leuke dingetjes gemaakt (die ik zeker met jullie zal delen in de toekomst) en heb de smaak helemaal te pakken!

Als er één ding is dat ik ondertussen heb geleerd, dan is het wel dat er bij naaien heel veel rommel komt kijken! Daarom heb ik een stukje van mijn kamer omgetoverd tot naaihoekje.

Mijn naaimachine staat op een oud schoolbankje dat ik vond in de kringloopwinkel. Ik heb het al een tijdje, maar ik kon er nu pas echt een leuke functie voor bedenken.

Onder de ‘flap’ van het bankje bewaar ik de spulletjes die ik het vaakst nodig heb, zoals garens, spoeltjes en het pedaal van mijn naaimachine.

De overige fournituren bewaar ik in deze naaidoos die ik van mijn andere oma kreeg. Heel erg handig, én makkelijk mee te nemen!

Stoffen en restjes bewaar ik in de typische Ikea “Kallax”- kast.

Last but not least: de boeken en tijdschriften! Ik heb in die paar weken al een mooie collectie opgebouwd. Deze magazinehouder vond ik in de kringloopwinkel. Hij was nog helemaal nieuw, het kaartje hing er nog aan, en ik betaalde maar €1,50!

De foto’s in dit artikel werden trouwens allemaal gemaakt met mijn nieuwe iPhone 7 plus. Wat heeft die een geweldige camera, zeg!