Evening skincare routine

Van mijn veertiende tot mijn achttiende was mijn huid een regelrechte ramp. Puistjes waren eerder regel dan uitzondering en mijn zelfvertrouwen zakte dan ook tot ver onder het vriespunt. Dankzij een magische antibioticakuur liggen die dagen nu gelukkig ver achter me. Tegenwoordig durf ik zelfs zonder make-up de deur uit terwijl je me drie jaar geleden niet zonder een dikke laag foundation zou zien. Om ervoor te zorgen dat mijn huid ook effectief mooi blijft, heb ik een dagelijkse routine uitgewerkt die perfect bij mijn huid past. Deze deel ik vandaag met veel plezier!

I’ve had quite a turbulent relationship with my skin the past few years. Between the ages of fourteen and eighteen, my skin was absolutely horrible. It was a true disaster. After a while, I did manage to clean up the imperfections ( I made a video about that)  and now I am very confident to walk out the door with no makeup on. There are, however still some things I have to do to maintain my skin the way it is now. Today, I am going to share my evening facial routine with you guys!

De allereerste stap is het verwijderen van mijn make-up. Micellair water is ondertussen een gevestigd begrip geworden in de beautywereld en ook ik ben een tijdje geleden gezwicht. In plaats van ruw te gaan schrobben op je ogen om toch maar die laatste restjes mascara eraf te krijgen is niet meer nodig. Een watje met micellair water tien seconden op je oog houden, een sierlijke zwiep naar buiten et voila, weg is je mascara!

The very first step is removing my makeup. Micellair water is currently being used by everyone and their mother and I can totally see why. Instead of scrubbing your eyes for ten minutes, desperately trying to get the last bit of mascara off your lashes, you can now gently remove all of your eye makeup in literally one sweep. 

Met micellair water kan je ook de rest van je makeup eraf halen, maar ik gebruik daarvoor liever een reinigingsmelk. Deze is van het huismerk van Kruidvat en doet het helemaal prima!

The rest of your makeup can also be removed by micellair water, but I prefer a cleansing milk for that. This one is my local drugstore’s home brand, and it works perfectly fine. 

De derde en voorlaatste stap is het dieper reinigen van mijn gezicht. Ik breng een kleine hoeveelheid van deze Kruidvat reinigingsgel aan op mijn gezicht, maak mijn elektrische borstel (van het merk ‘Ayvo’) nat en laat deze het harde werk doen.

The second-to-last step is deep cleansing my face. I apply a little drop of this cleansing gel onto my face and let this ‘Ayvo brush’ do the hard work. 

Last but not least: hydratatie! Ik wissel af tussen de witte pot van Nivea soft, of deze vochtinbrengde nachtcrème, afhankelijk van hoe droog mijn huid is.

Last but not least: hydrating! I use either the regular Nivea soft, or this moisturizing night cream. Depending on the condition of my skin. 

Wat is jouw avondroutine? 

What is your night time routine? 

  • Wat een heerlijke routine met fijn spul! Ik heb een heel fijne reinigingsborstel die ik elke dag gebruik 🙂