Leeds Castle Wanderings

Every now and then -read: whenever I’ve got time and money to spend- I like to cross the pond to discover the beauty of Britain.  Last week, my classmates and myself went on a school trip to the gorgeous university town of Oxford. With stops in Leeds Castle and Canterbury, I can safely call this the best school trip ever (with Barcelona as a close second)!

Zo nu en dan (lees: wanneer ik tijd én geld heb) steek ik graag even de Noordzee over om de pracht van Groot-Brittanië te aanschouwen. Vorige week ging ik samen met mijn klasgenoten op schoolreis naar De prachtige universiteitsstad Oxford. Met bezoekjes aan Leeds Castle en Canterbury kan ik het Oxford-tripje zeker de beste schoolreis ooit noemen (met Barcelona op de tweede plaats)! 

Our first stop was Leeds Castle in Maidstone. The most (in)famous owner of this castle must have been Henry VIII (and all six of his wives) in the 16th Century. Now, 500 years later, Leeds castle is a beautiful tourist attraction.

Onze bus stopte een eerste keer aan Leeds Castle in Maidstone. De meest bekende (of beruchte) bewoner van het kasteel was waarschijnlijk Henry VIII (samen met zijn 6 vrouwen) in de 16de eeuw. Nu, zo’n 500 jaar later, is Leeds Castle een prachtige bezienswaardigheid. 

When we walked into Leeds Castle’s library, I immediately shoved my camera into my friend Sofie’s hands. A backdrop like this BEGS for some photos!

Toen we de bibliotheek van Leeds Castle binnenwandelden heb ik mijn vriendinnen gesmeekt om enkele foto’s te maken. Een achtergrond als deze kon ik gewoon niet verloren laten gaan.

Fun fact: The outfit I’m wearing is inspired by a twenty-year-old photograph of myself : Lemon trousers never go out of style!

Leuk weetje; De outfit die ik draag is een beetje gebaseerd op een 20 jaar oude foto van mezelf: Lemon trousers never go out of style!

Most of the photos in this blog post are mine. However, Stef (one of my classmates) turned out to be an awesome photographer, and he kindly let me use some of his masterpieces ;).

De meeste foto’s in deze blogpost heb ik zelf gemaakt, maar Stef (een van mijn klasgenoten) bleek een geweldige fotograaf te zijn en liet me ook enkele van zijn meesterwerkjes gebruiken ;).

 • ah je outfit is leuk, love broeken met leuke prints. Daarnaast is de achtergrond inderdaad echt tof, heb een zwak voor oude kastelen haha

  • Evi Colson

   Dankjewel! 😀 Ik heb daar ook inderdaad echt een zwak voor. Ik woon zelf ook in een stad met een hoop oude gebouwen, dus ik denk dat het er wat ingebakken zit! 😉 Bedankt voor je comment!

 • Wat een prachtige foto’s! En die Lemon broek is echt super leuk 🙂

  • Evi Colson

   Dankjewel! Ik vind het altijd heel tof om wat te experimenteren met mijn camera 🙂 (al spelen de foto’s van mijn klasgenoten ook wel een glansrol in deze post 😉 ). De broek was er eentje die ik wel moést kopen toen ik hem zag hangen bij Zara 🙂

 • Wat een prachtige foto’s! En die lemon broek is ook super leuk 🙂

 • Zo jaloers, ben dol op Engeland. Oxford is wel echt m’n favoriete stadje, de sfeer is geweldig en alles ziet er zo mooi uit! 😀

 • Prachtig al die boeken! Ik ben echt dol op bibliotheken, en zeker zulke oude!