Review – MUA Bronze & Sculpt Contour Kit

Contouren is helemaal je-van-het in beautyland. Waar bronzer vroeger enkel gebruikt werd om je huid van een kleurtje te voorzien, is het nu het ideale hulpmiddel om je gezicht (of eender welk ander lichaamsdeel) meer vorm te geven. Ik heb al een aantal bronzers en highlighters in mijn Make-upcollectie, maar toen ik op dit prachtige, glimmende doosje van MUA botste, had ik het in no-time afgerekend.

Contouring is key in beautyland these days. In the past, bronzer was mainly used to fake a tan on your face. Now, adding some shape to your face (or any body part for that matter, seems to be its main function. I have already got quite a nice selection of bronzers and highlighters in my make-upcollection, but when I saw this shiny little MUA-thing, I just couldn’t resist.

MUA’s contour kit is deel van de ‘LUXE’ collectie, deze is een klein beetje duurder (al kostte deze bronzer alsnog maar 8 euro) en zou dus ook beter moeten zijn. Dit uit zich naar mijn mening al meteen in de verpakking. In dit kleine, stevige doosje vind je een highlighter en een bronzer. Ze zitten op mekaar, wat ik persoonlijk erg handig vind. Wanneer de kleuren naast mekaar zitten, kan het één al snel in het ander overvloeien, daar heb je hier dus geen last van. Ook zit er een handig spiegeltje in het deksel. Op de verpakking kan ik dus niets aanmerken!

MUA’s contour kit came out in the ‘LUXE’-line, which is slightly more expensive (yet still very affordable) and should therefore be better. This already shows in the packaging. In this sturdy little case, you’ll find a bronzer and a highlighter stacked on top of each other. I prefer this to the contour kits where the powers are laid next to each other, since in those kits, the powders can spread all over each other, which bothers me more than it should. That problem won’t occur in this kit. There’s also a little mirror in the top lid. 

Mijn god wat is deze highlighter prachtig! Ik koos voor de medium/dark versie in plaats van light/medium. De reden daarvoor is dat ik deze highlighter het mooist vond. Ook vond ik het verschil niet zo enorm groot, dus ik ging ervan uit dat ik, zeker in de zomer, ook wel met een donkerdere kleur zou wegkomen. Deze highlighter heeft een perfecte hoeveelheid glans en creëert een fantastische glow.

Let’s all take a moment to appreciate the gorgeousness of this highlighter. This was definitely the main reason I bought this kit. I picked the medium/dark version over the light/medium version, mostly because I preferred the colour of the highlighter in this one. This highlighter has the perfect amount of shimmer and it creates the most beautiful glow.

Ook door de bronzer was ik aangenaam verrast. Doordat ik een vrij donkere kleur heb gekocht (de onderste foto is het meest accuraat) moet ik wel erg voorzichtig zijn bij het aanbrengen want hij is supergepigmenteerd! Ik ben ook blij dat het een matte bronzer is, want een bronzer met shimmer + een glimmende highlighter is al snel te veel van het goede.

The bronzer is very nice as well. Because I got quite a dark version and this bronzer is incredibly pigmented, I have to be very careful not to overdo it. I was happy to see that this bronzer is matte, because a shiny bronzer + a shimmery highlighter can be a little too much. 

Ziezo! Zo zien de bronzer en highlighter eruit op mijn gezicht. Ik ben heel erg onder de indruk van ze allebei, maar ik moet zeggen dat de highlighter toch wel echt mijn favoriet is.

And there you go, this is what the bronzer and highlighter look like on my face. I am impressed with the both of them but I must say that the highlighter really stole my heart. 

Wat zijn jouw favoriete contourproducten?

What are your favourite contour products? 

XOXO

  • mooie opdruk heeft het product! staat je ook heel goed ^^

    • Evi Colson

      Dankjewel! Ik vond het product er inderdaad ook heel erg leuk uitzien!

  • Oeh die highlighter ziet er inderdaad mooi uit! Morgen staat er een bezoekje naar Kruidvat op de planning en heel toevallig verkopen ze daar ook mua haha. Kan ik mooi even kijken;-)