Take memories into your own hands – Fotoboek van Fotofabriek.nl

Ik ben een herinneringenmens. In mijn kamer vind je een hele hoop prulletjes die ik enkel kocht of bijhield omwille van de herinnering die erbij hoorde. Zo heb ik een doos vol met film-, museum- en treinkaartjes, en bewaar ik de knuffels uit mijn kindertijd in een doos achterin de kleerkast. Een andere eigenschap van het fenomeen ‘herinneringenmens’, is een iPhone-filmrol die zo vol zit dat je geen drie foto’s kan maken zonder er eerst drie andere te verwijderen. ‘Kill your darlings’ heet dat dan. Laten we echter eerlijk zijn. De meeste van die iPhone-foto’s liggen vooral veel digitaal stof te vangen daar in je filmrol. Samen met al die vakantiefoto’s die je netjes in mapjes op de pc hebt gecatalogeerd verdwijnen ze al snel in een virtuele vergeetput. Het hipster-DNA in mij schreeuwt al jaren dat ik gewoon weer een ouderwets fotoalbum moet gaan bijhouden. Zo eentje met vloeipapier tussen de pagina’s, dat na een tijdje aan je foto’s gaat plakken en zeer gevoelig is voor vieze vingers en ezelsoren.

Toen ik enige tijd geleden benaderd werd door Fotofabriek.nl, ontdekte ik dat er ook een ‘best of both worlds’-verhaal bestond. Zij bieden op hun website een hoop leuke fotogerelateerde cadeau-ideeën aan. Niet alleen agenda’s of kalenders zijn er te personaliseren, maar ook voor collegeblokken, mokken, bureauleggers, menukaarten én meer kan je met je foto’s bij fotofabriek terecht. Zelf koos ik voor de simpelste optie: een fotoboek. Zonder vloeipapier, foto-klevers of lijmstick, maar mét glanzend papier en foto’s van hoge kwaliteit.

Op deze foto zie je goed hoe mooi het papier glanst.

Het creëren van het album was heel simpel. Ik kreeg de keuze tussen een programma waarmee je online je fotoboek kon samenstellen, of een offline (downloadbare) variant. Ik koos voor de snelste optie: de online fotoboek-maker. Ik koos voor een harde kaft en vierentwintig glanzende pagina’s. De cover, achtergrondkleur en indeling zijn volledig aan jouw smaak aan te passen Net als het lettertype en de resolutie van de foto’s trouwens. Een andere feature die ik enorm handig vond, was het feit dat ik mijn fotoboek kon opslaan. Zo kon ik er telkens beetje bij beetje aan verderwerken. Dat is ook fijn als je een jaarlijks fotoboek wil maken. Dan kan je er het hele jaar foto’s aan toevoegen en wanneer alles klaar is, gewoon op ‘bestellen’ klikken.

Neem dus vooral zelf eventjes een kijkje op de ‘fotoboek maken’-pagina van fotofabriek. Het is verrassend makkelijk om een mooi fotoboek te maken! De feestdagen zijn dan wel voorbij, maar een fotoboek is ook perfect als ‘zomaar’-cadeautje (al is het gewoon voor jezelf)!