Vintage Finds – first edition Harry Potter and hometown-made bag

Het is geen geheim dat ik een grote fan ben van vintage shoppen. Ik ga veel liever naar toffe marktjes dan naar een druk winkelcentrum. Vorige week bracht ik een bezoekje aan de kringloopwinkel én aan de jaarlijkse boekenmarkt in mijn thuisstadje. Ik heb enkele superleuke dingetjes gekocht, en ik kan het dan ook niet laten om mijn ‘vintage finds’ met jullie te delen.

It is no secret that I just love vintage shopping. I definitely prefer strolling around cute little markets over spending hours in an airconditioned shopping centre. Last week, I went to my local thrift shop and the annual book market in my little hometown, and I just have to share my new vintage finds with you!

Thrift shopping

De kringloopwinkel in mijn thuisstad is echt een walhalla voor boeken- en platenverzamelaars, maar niet echt ‘the place to be’ als het op mode-items aankomt. Tijdens mijn laatste tripje moest ik mijn mening echter een beetje bijstellen. Ik vond er een nieuwe handtas die alles in zich heeft om mijn nieuwe favoriete school- en werktas te worden.

My nearest thrift store is not exactly the place to be for any fashion items. I usually just hop in whenever I feel like getting some new books, cd’s or vinyl records. However, on my latest trip, I found a new handbag that will very likely become my go-to school/work bag.

Het allerleukste aspect aan deze tas vind ik het feit dat hij in Tongeren, mijn thuisstad, gemaakt werd! Aan de binnenkant staat er een sticker met de naam van de maker erop. Het gaat helaas om een lederspeciaalzaak die al een hele tijd niet meer bestaat, maar dat maakt het misschien nog wel wat specialer.

The best thing about this bag is the fact that it was made in Tongeren, my hometown. On the inside, there’s a sticker with the maker’s name on it. Unfortunately, the shop this was made in does not exist anymore, but I feel like that makes it extra special.

Book market

Elk jaar is er in Tongeren een leuke boekenmarkt. Net als Tongeren zelf is het boekenmarktje klein, schattig, en zit het vol met verrassingen. Ik ben al een tijdje op zoek naar alle Harry Potter-boeken in het Engels, met de originele cover. Die zijn veel moeilijker te vinden dan het lijkt, maar op de boekenmarkt vond ik alvast ‘The order of the Phoenix’ en ‘The Deathly Hallows’. Dat op zich was al superleuk, maar de echte verrassing volgde pas toen ik eenmaal thuis de boeken nog eens bekeek. Mijn exemplaar van The Deathly Hallows bleek een ‘first edition’ te zijn! Score!

Every year, I visit the book market in my hometown. Just like Tongeren itself, the market is small, cute, cosy and full of surprises. I have been on the lookout for all of the Harry Potter books in English, with the original cover. Trust me, they are a lot harder to find than you’d suspect. On the market, I managed to find ‘The order of the Phoenix’ and ‘ The Deathly Hallows, which was a great deal on its own. However, the real surprise followed when I got back home.  My copy of ‘The Deathly Hallows’ turned out to be a ‘first edition’! score!!

24 thoughts on “Vintage Finds – first edition Harry Potter and hometown-made bag

  1. Gave tas!!! Je hebt er kijk op. Sowieso vind ik je blog goed in elkaar zitten, mooie foto’s etc! Kan ik nog iets van leren 😉
    Op rommelmarkten kun je ook altijd goed slagen, weet alleen niet of die ook veel in de buurt van je huis worden gehouden.
    gr. Carmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *